5/5 - (1 vote)

Geçtiğimiz günlerde SRC 5 Sınav sonuçları açıklandı. Beş yıl geçerliliği olan sertifika sahipleri sınava girdi ve sınavda başarılı olanlar gibi tabi ki başarısız olup tehlikeli madde taşıma yeterlilik belgesini yitiren sürücüler oldu.

Bizler DGSAPRO Yazılımının filo takip sistemi uygulamasında bu tip kritik süreleri yönettiğimizi biliyorsunuz.

Ancak , sınavı geçemeyen personellerini için nasıl bir yol izlemeniz gerekecek size paylaşalım.

En büyük yanılgı , bir sonraki sınava kadar idare etmek ve sürücüye işveren olarak sefer açmak olacaktır.

Olası bir kaza ve kayıpta, doğru bir bilirkişi ilk olarak işverenden istihdam ettiği kişi olan sürücünüzün özlük bilgilerini ve mesleki yeterliliklerini ister. Burada sağlık raporlarına kadar sizden talep edildiğini , hatta yol güvenlik eğitimlerine kadar istendiğini gözlemleyeceksiniz. İşveren olarak bu süreçleri yönetemediğinizi düşünürsek bilirkişi raporlarının size olumsuz tablolar doğuracağı konusunda uyarmak isteriz.

 Yol kenarı denetim cezalarının hafif kalacağını, ya da sorgulanmadığını düşünerek esneklik sağlaması kesinlikle büyük bir yanılgı olacaktır.

İşveren olarak; Tehlikeli Maddelerin Karayolu ile Taşınması Hak.Yön Madde 12-1 (h)  Taşımacı Yükümlülükleri kapsamında tehlikeli maddenin sınıfı ve/veya taşıma şekline uygun SRC5 Eğitimi olan sertifikalı sürücüye iş emri açmanız gereklidir.

Sertifikasına sahip sürücüler ise; aynı yönetmeliğin Taşıt sürücüsünün ve araçta bulunan diğer görevlilerin yükümlülükleri MADDE 13-1 (a) kapsamında ) Taşıdığı tehlikeli maddenin sınıfı ve/veya taşıma şekline uygun SRC 5 Eğitim Sertifikasına sahip olmak zorunluluğunu yerine getirip, hür iradesi ile kendini denetlemesi gereklidir.

Dikkatinize sunarız.

Bir sonraki sınav tarihleri içintıklayınız

Sınav Sonucu Sorgulamak için tıklayınız.

Mesleki yeterlilik sorgulama için tıklayınız

Destek talep et - bilgi al