5/5 - (1 vote)

EPDK 5014 Petrol Piyasası Lisans Yönetmeliğinin 18 inci maddesinin son fıkrasındaki KEP adresleriyle ilgili olan bölüm “Lisans sahipleri, 6/12/2018 tarihli ve 30617 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Elektronik Tebligat Yönetmeliğinde tanımlanan kendi namlarına ait elektronik tebligat adresi almak ve geçerliliğini korumak ile yükümlüdür.” Şeklinde değiştirilmiştir. Değişiklik kapsamında, 1/1/2020 tarihi itibariyle gerçek veya tüzel kişiliği haiz tüm lisans sahipleri, UETS (Ulusal Elektronik Tebligat Sistemi) sistemine kaydolarak kendi adlarına e-tebligat adresi almak ve geçerliliğini korumakla yükümlü olacaktır.

EPDK artık KEP adresleri üzerinden değil UETS sistemi üzerinden tebligat yapacaktır. E-Tebligat adresinin alınmasına ilişkin EPDK’ya herhangi bir bildirimde bulunulması gerekmemekte olup lisans sahiplerinin e-tebligat adreslerine, UETS adres rehberinden erişim sağlanabilecektir.

Herhangi bir idari yaptırım ile karşılaşılmaması adına söz konusu işlemin usulüne uygun olarak gerçekleştirilmesi büyük önem taşımaktadır. Konuya ilişkin her türlü bilgiye http://www.etebligat.gov.tr/ adresinden ulaşılabilmektedir.

Ulusal Eletronik Tebligat Sistemi (UETS)’ne kaydolmak için PTT şubelerine gidebilir veya şahsınıza ait elektronik imza ile e-devlet hesabı veya htpps://basvuru.etebligat.gov.tr adresi üzerinden başvuruda bulunabilirsiniz.

01.01.2020 tarihine kadar UETS sistemine kayıt işlemlerinizin tamamlanmış olması gerektiğini hatırlatır ve işlemi gerçekleştirdiğinizde saha müdürünüze UETS bilgilerinizi bildirmenizi rica ederiz.

KAMU KURUMLARI ALICI – GÖNDERİCİ ULUSAL ELEKTRONİK TAKİP SİSTEMİ REHBERİ

KAMU KURUMLARI ALICI ULUSAL ELEKTRONİK TAKİP SİSTEMİ UETS REHBERİ

TÜZEL KİŞİLER İÇİN ARAYÜZ KULLANMA KLAVUZU