5/5 - (1 vote)

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit, sed diam nonummy nibh euismod tincidunt ut laoreet dolore magna aliquam erat volutpat.

ADR 1.4.2.1 Gerekliliklerini yerine getirmek ! Kapsam Küçülmedi ADR ‘ye uygun yönetmelikte kapsam genişletilmiştir.

ADR 1.4.2.1.1 (b) bendi gereğince gönderen işletme taşımacıya sevkiyat hakkında gerekli bilgileri temin etmesi gereklidir.

Yürürlülükten kaldırılan tehlikeli maddelerin karayolu ile taşınması hakkındaki yönetmelik gönderen yükümlülüklerinde” İzlenecek güzergâhlar ile ilgili gerekli bilgileri vermekle ” hükmü mevcuttu. Bakıldığında yenilenen yönetmelikte bu cümlenin kalktığı görülmektedir. Ancak dikkat edilmesi gereklidir ki cümlenin bu şekilde kurulmaması ile gönderen işletmelerin bu yükümlülükten kurtulduğu gözükmemektedir.

Gönderen, varsa taşımacı tarafından yürütülmesi gereken işlemlerle ilgili bir beyanı taşıma belgesine eklemelidir. Bu beyan, taşımacı veya ilgili makamlar tarafından gerekli görülen dillerde olmalıdır ve en azından aşağıdaki bilgileri içermelidir:
(a) Isının güvenli dağılımına yönelik (bkz. 7.5.11, CV 33 (3.2) özel hükmü) özel istifleme hükümleri de dâhil olmak üzere ambalajın, üst ambalajın veya konteynerin yüklenmesine, istiflenmesine, elleçlenmesine ya da boşaltılmasına ilişkin ilave gereksinimler veya bu tür gereksinimlerin aranmadığını belirten beyan;
(b) Taşıma şekli veya aracın tabi olduğu yasaklar ile gerekli tüm güzergâh talimatları;
(c) Sevkiyata ilişkin acil durum düzenlemelerini

kapsar.